Всеукраїнський тиждень права

Враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави з 09 по 13 грудня 2019 року в закладі був проведений Всеукраїнський тиждень права. Метою проведення тижня було виховання у громадян поваги до закону і прав людини. Більшість заходів були проведені на достатньому організаційному та методичному рівні, що сприяло значній активізації роботи щодо правового виховання учнів.

Всеукраїнський тиждень права було розпочато шляхом проведення лінійки.

10 грудня 2019 року з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини в 1-11 класах був проведений Всеукраїнський урок "Права людини", у рамках якого були висвітлені питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини, основних механізмів їх захисту. З метою запобігання дискримінації на насильства в закладі були проведені виховні уроки для учнів різних вікових категорій. В учнів молодших класів традиційно велику зацікавленість викликав конкурс учнівських малюнків на правову тематику «Я маю право». З питань реалізації та захисту прав людини упродовж Всеукраїнського Тижня права класними керівниками були проведені тематичні правові бесіди, години спілкування, вікторини та конкурси. Для учнів старшої школи цікавим став конкурс на кращий відеоролик, мультфільм або фільм присвячений правам людини, у якому учні взяли активну участь.

У шкільній бібліотеці демонструвалась тематична виставка літератури, новинки періодичної преси, фотовиставка на правознавчу тематику.

Зацікавленість у учнів викликала інтерактивні гра «Правовий Брейн-ринг», під час якого вони мали змогу перевірили свої знання та ерудицію.

Необхідні правові знання учні отримали також під час проведення «круглих столів» на правову тематику: «Права моїх батьків – мої права в моїй державі» - з учнями 9-го класу; «Булінг у школі» - з учнями 10-го класу; «Гендерна культура в навчальному закладі» - з учнями 11-го класу.

Вчитель правознавства Захаренко Микола Сергійович за допомогою учнівського парламенту провели навчальний тренінг «Разом проти корупції» для учнів 9-11 класів.

11 грудня 2019 року з працівниками закладу була проведена лекція з питань реалізації та захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури і набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

Беручи до уваги викладене вище, слід зазначити, що у ході проведення Всеукраїнського тижня права в закладі освіти використовувались різні форми і методи роботи з правового виховання, які дають можливість педагогам створити сприятливий психологічний клімат у навчальному закладі та в сім’ях учнів, виробити навички і вміння правомірної поведінки. У свідомості учнів закладається звички і вміння щодо необхідності дотримуватися чинних законів, вимог права і моралі, виконання свого громадянського обов’язку.

Кiлькiсть переглядiв: 301

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.