19 травня 2022 року в Україні - День вишиванки

19 травня 2022 року в Україні - День вишиванки.

Це особлива подія для українського народу.

Зі святом, з Днем вишиванки! Українські традиції – одні з найкрасивіших у світі. І в наших з вами силах поширити їх, розповісти про них всьому. Одягайте свої вишиванки та нехай весь світ побачить, як прекрасна наша Україна і її символи!

Щороку у третій четвер травня - День вишиванки. 2022 року подія припадає на 19 травня. Наше минуле і сьогодення тісно пов'язані з традиціями предків. Одна з них - це вишиванка (національний одяг українців). Нині цей елемент вбрання отримав нове життя, не втративши при цьому своєї символічності. Започаткувала День вишиванки Леся Воронюк 2006 року. Вона була студенткою Чернівецького національного університету.

Українська вишита сорочка – обов’язковий елемент традиційного строю. Вишиванка є не лише високомистецьким витвором, а й невід’ємною складовою сучасної української ідентичності. Вишиті сорочки різняться за взорами, способами крою, кольористикою відповідно до 16 етнорегіонів країни. Втім, серед старовинних сорочок, вишитих вручну, складно знайти 2 абсолютно ідентичні. Це пов’язано з тим, що кожен хотів мати свою особливу сорочку.

Вишиванка стала символом політичного супротиву загарбникам. Її закопували в землю, таємно вивозили та переховували, тільки б національний символ не опинився в руках ворога.

Сьогодні одне з улюблених свят українців – День вишиванки – щороку третього четверга травня українці по всьому світу та солідарні з Україною іноземці одягають вишиті сорочки в знак підтримки України.

/Files/images/images (1).jpeg

Слава Україні! Героям Слава!

Кiлькiсть переглядiв: 131

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.