Тиждень доброчесності

На виконання листа керівника Управління просвітницької роботи та навчальних програм №120-10/24279-22 від 29.11.2022 "Про проведення Тижня доброчесності" відповідно до наказу по ліцею «Про проведення Тижня доброчесності», з метою знайомства учнівства з поняттям “доброчесність“, актуалізації та поглиблення знань про корупцію та її негативні наслідки, спонукати до доброчесної поведінки в повсякденному житті, формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права з 01 по 09 грудня 2022 року в Солгутівському ліцеї був проведений Тиждень доброчесності (далі-Тиждень) для учнів 5-11 класів, у дистанційному форматі.

Проведенню тижня передувала підготовча робота: співбесіди з класними керівниками, розроблення плану, оформлення виставок, стендів, буклетів.

Робота педагогічного колективу ліцею протягом Тижня враховувала виклики сьогодення та спрямовувалась на формування навичок безпечної та доброчесної поведінки у воєнний час (зокрема щодо безпеки в мережі та поводження з вибухонебезпечними предметами).

Впродовж Тижня своєчасно були проведені тематичні уроки, практичні заняття, оформлено куточок доброчесності, відповідно до розробленого плану-графіку проведення Тижня, а саме:

Урок «Конфлікт інтересів» (для 9-10 класів), з метою навчання учнів розпізнавати конфлікт інтересів.

Урок «Корупція краде можливості» (для 8-9 класів), з метою допомогти учням зрозуміти вплив корупції на їх життя і показати шляхи та інструменти запобігання корупції.

Урок «Антикорупційні дебати» (для 10-11 класів), з метою навчання учнівства розпізнавати та аналізувати корупційні явища у повсякденному житті.

Урок «Урок доброчесності» (для 7-8 класів), з метою актуалізації знань про доброчесність та правила поведінки в суспільстві; спонукання до доброчесної поведінки в повсякденному житті.

Урок «Доброчесність онлайн» (для 7-8 класів), з метою навчання розпізнавати фейкову інформацію та маніпуляції, розуміння до яких негативних наслідків вони можуть призвести, надання практичних порад учнівству, як вони можуть себе захистити від фейків та маніпуляцій.

Тематичні обговорення «Будь доброчесним – поводься безпечно» (з учнями 5-11 класів), з метою навчання базових правил безпечної поведінки, різновидів вибухонебезпечних предметів і правила поведінки поруч із ними.

Кінофестиваль доброчесності (з учнями 5-11 класів), з метою переосмислення доброчесності у творчому напрямку.

На першому поверсі ліцею був створений куточок доброчесності, цей процес був цікавим і творчим, адже в ньому задіяні здобувачі освіти, які мали змогу проявити свою креативність та співпрацювати одне з одним. Куточок був оформлений таким чином, що кожен учень зміг залишити своє розуміння поняття доброчесності.

Проведена робота педагогічним колективом закладу освіти була змістовною, корисною, цікавою. Здобувачі освіти засвоїли поняття доброчесності, корупції та важливості саме запобігання корупційним проявам, а також стали повноцінними учасниками формування доброчесного та прозорого шкільного середовища

Кiлькiсть переглядiв: 89

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.