Про Всеукраїнський тиждень права

На виконання річного плану Солгутівського ліцею на 2022/2023 навчальний рік та наказу директора від 30 листопада 2022 року №100 «Про проведення Всеукраїнського тижня права в Солгутівському ліцеї» враховуючи важливе значення правової освіти в розбудові України як правової держави з 05 по 11 грудня 2022 року в дистанціному форматі в Солгутівському ліцеї був проведений Всеукраїнський тиждень права. Метою проведення тижня було розвиток культури прав людини, поширення інформації про права людини, активізації інтересу щодо актуальних питань в сфері прав людини в учнівської молоді. Більшість заходів були проведені на достатньому організаційному та методичному рівні, що сприяло значній активізації роботи щодо правового виховання учнів.

Всеукраїнський тиждень права було розпочато шляхом проведення 05 грудня 2022 року онлайн-уроку з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини в 1-11 класах був проведений Всеукраїнський урок "Права людини", у рамках якого були висвітлені питання міжнародно-правових стандартів у сфері захисту прав людини, поняття і сутності прав людини, основних механізмів їх захисту.

З метою запобігання дискримінації на насильства в закладі були проведені виховні уроки для учнів різних вікових категорій.

В учнів молодших класів традиційно велику зацікавленість викликали: конкурс учнівських малюнків на правову тематику «Мої права» та гра-подорож «У країну прав».

З питань реалізації та захисту прав людини упродовж Всеукраїнського Тижня права класними керівниками були проведені тематичні правові бесіди, години спілкування, вікторини та конкурси. Вчителем правознавства Захаренком М.С для учнів старшої школи був організований перегляд (короткометражних фільмів, відеороликів, мультфільмів), присвячених правам людини. Учні 9-11 класів взяли участь в створенні буклетів на тему: «Мої права та обов’язки», під керівництвом вчителя правознавства.

Практичним психологом Захаренко О.С., для учнів 6-7 класів був проведений онлайн - тренінг «Підлітки мають знати свої права». З метою виявлення рівня обізнаності учнів 5-11 класів про свої права Буковська В.В.. соціальний педагог провела соціологічне онлайн-опитування «Діти та молодь про свої права», за результатами якого було виявлено, що більшість учнів знають свої права та обов’язки. Проте є невеликий відсоток учнів, коли порушувалися їхні права. Більшість опитаних самі часто не дотримувалися своїх обов’язків.

Протягом тижня учні 10-11 класів взяли участь у конкурсі на найкращу презентація на тему "Права людини ", всі роботи, які були представлені учнями, вирізнялися творчістю, неповторністю та змістовністю.

09 грудня 2022 року вчителем правознавства Захаренком М.С. з працівниками закладу була проведена лекція з питань реалізації та захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури і набуття громадянами необхідного рівня правових знань.

Всі зазначені заходи носять, перш за все, правоінформаційний та правовиховний характер та спрямовані на те, щоб кожен громадянин України не тільки знав свої права й обов’язки, а й поважав права та свободи інших людей, усвідомлював ступінь важливості дотримання принципу верховенства Права та Закону в державі.

Кiлькiсть переглядiв: 72

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.