Тиждень початкових класів під гаслом «Кроки пізнання за Сухомлинським».

З 18 по 22 вересня в Солгутівському ліцеї проходив Тиждень початкових класів під гаслом «Кроки пізнання за Сухомлинським». У кожному класі було проведено заходи відповідно до попередньо складеного плану.

У 1 класі (вчитель Ніколюк Н.В.) було проведено виховну годину до 105 річниці з дня народження В.О.Сухомлинського «Подорож до світу маленьких казок В.Сухомлинського». Малеча слухала та обговорювала почуті твори. А потім розфарбовували та малювали ілюстрації до казок письменника.

/Files/images/1695722741233.jpg

2 класі (вчитель Захаренко О.С.) було проведено інтегроване заняття за творами В.О.Сухомлинського «Щоб у серці жила Батьківщина». Учні ознайомилися з творами педагога , в яких оспівується любов до своєї домівки, рідного села, Батьківщини. Під час заняття діти слухали та читали казки В.О. Сухомлинського, обговорювали прочитане та засвоїли народну мудрість « Україна рідненька – як батько і ненька».

/Files/images/1695722741240.jpg

У 3 класі (вчитель Рогова Н.Т.) було проведено годину спілкування «Наказ дітям». Учні ознайомились з творами В.Сухомлинського, аналізували вчинки героїв, робили висновки. Підсумовуючи третьокласники сформували поради від Василя Олександровича, якими вони будуть користуватися у повсякденному житті.

/Files/images/1695722741212.jpg

У 4 класі (вчитель Волощук Н.Г.) пройшов урок позакласного читання «Школа добрих вчинків» (за творами В.Сухомлинського). Діти обговорювали та оцінювали вчинки головних героїв оповідань, складали Дерево життя В.Сухомлинського, мандрували до Планети доброти та створювали рекламу прочитаного твору Василя Олександровича. Вкінці уроку четвертокласники наповнювали скриньку висновків своїми думками, ідеями і всі були переконані, що найбільшу силу на Землі має ДОБРО, ЛЮБОВ, ДРУЖБА І СПРАВЕДЛИВІСТЬ.

/Files/images/1695722741206.jpg

/Files/images/1695722741226.jpg

Плідно пройшло засідання вчителів початкових класів за темою «Ідеї В.О. Сухомлинського в контексті Нової української школи. Вчителі обговорили ідеологію змін в освіті, як на практиці забезпечити плідну співпрацю вчителів, батьків та дітей на засадах взаємної довіри й поваги, бути готовими до інновацій, застосовуючи компетентнісний підхід, а також посилити інтерес учнів до певного предмета, виявити і розвинути дитячі здібності.

/Files/images/1695722741247.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 75

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.