Міжнародний день рідної мови

Головним національним багатством кожного народу є мова. Як відомо, немає народу без мови і немає мови, якщо зникає народ, що говорить на ній. З дитинства ми чуємо рідну мову, знайомимося з нею в школі, читаємо літературу рідною мовою. Цією мовою були написані найвідоміші твори Шевченка, Франка, Лесі Українки, Коцюбинського та інших українських письменників.

До вшанування рідного слова долучилися і ми. Солгутівським ліцеєм спільно з бібліотекарем КЗ «Мангушська публічна бібліотека» та Шосткінською спеціалізованою школою Сумської області було організовано та проведено брейн – ринг у змішаному форматі «Золоті злитки дивослова». У змаганні взяли участь дві команди («Словограй» Солгутівського ліцею та «Фенікс» Шосткінської спеціалізованої школи): змагалися у різноманітних конкурсах, відповідали на запитання з української мови та літератури, народознавства, не обійшлося й без конкурсу вболівальників. Переможці були нагороджені грамотами.

Учні 6 класу об’єдналися в творчі групи та виконали різноманітні завдання, вдосконалюючи знання рідної мови. Діти створили асоціативні грона до словосполучення «рідна мова», дали відповіді на тестові завдання, доповнили прислів’я, з’ясували значення фразеологізмів, відгадували загадки.

Також було проведено загальношкільну радіолінійку «Українська мова у світі», конкурс малюнків «Живи, прекрасна наша мово», виставку книг у бібліотеці «Рідна мова калинова».

Уся шкільна родина ліцею переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду, адже кожен народ відбудеться лише тоді, коли усвідомить себе у рідному слові. Тому треба любити рідну мову, берегти й захищати, як найкоштовніший скарб. Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули учні в цей день і понесли це в свої сім’ї та домівки.

/Files/images/IMG-5545c88ea93caca12f58e796ddc9e2ac-V.jpg

/Files/images/IMG-b26948759d7c38a6c421f9d570b5eabb-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 16

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.